01 december 2008

Meningen med eller vad menas med religion?


Rapport för en spyhink 63:

(Ett försök till religiösa grubblerier)


Jag har en tid grunnat över det här med olika gudar och annat otyg till mänsklighetens förtrytelse.Och jag kan nog inte säga annat än att jag inte begriper någonting eftersom det är så motsägelsefullt alltihopa.Ta det här med kristendom tillexempel.

Dom kristna tillber en profet som kallas Jesus eller möjligen Messias och har en gud som dom kallar Gud för enkelhetens skull.

Den här Jesus var en jude som förkunnade sin guds lära det vill säga judarnas gud som judarna kallar Jahve men av någon outgrundlig anledning så anser Jesus tillskyndare att dom är mycket bättre än judarna och judarna i sin tur dom väntar fortfarande på sin Messias alltså han som dom kristna kallar Jesus men enligt judarna inte har dykt upp än.

För att komplicera det hela lite ytterligare så dök det upp en ny jeppe på arenan han hette Mohammed och predikade om en gud som han kallade Allah fast det egentligen var samma gud som både Gud och Jahve.

Sen har dom kivats om vilken gud som är bäst fasten det ju är samma gud med lite olika namn bara.

Och frågar man en präst eller en imam eller en rabbin så säger dom alla att just deras gud är kärlekens gud men ändå försöker tillbedjarna av dom olika trosuppfattningarna slå varandra i skallen så fort dom kommer åt.

Märkligt.

Det finns givetvis en uppsjö av andra religioner också och alla säger dom sig att dom företräder den enda rätta läran och tittar snett på varandra eftersom dom andra är hedningar och därmed förkunnar irrläror.

Det är lite som att komma in på ICA stormarknad. Där är det lätt att bli ambivalent oavsett om man skall handla hårschampo eller bara en limpa.

Sensmoral: Attans tur att man är ateist.


Eder PD


2 kommentarer:

  1. Jag kan tro att Du skulle trivts i det gamla Sovjet som Du går på.
    Där rådde ju statsateism och samtidigt fanns inte så mycket att välja på i butiken heller.

    /red

    SvaraRadera
  2. Mja dom hade en sorts religion där med den kallades marksistleninism dessutom kunde man alltid handla vodka.
    Väl mött kamrat PD.

    SvaraRadera

 
eXTReMe Tracker