29 december 2008

Gott Nytt År eller ett Annorlunda Fyrverkeri



Rapport från en Spyhink 68:


Det som jag nu skall förtälja hände sig i slutet av sjuttiotalet hemma hos min gode vän PB.

Vi hade samlats några vänner och bekanta hemma hos min gode vän PB för att på bästa sätt avfira det gamla året och välkomna det nya.

På dylika tillställningar var det brukligt att vi underlättade umgänget med ansenliga mängder flytande charm av olika slag.

Detta var inget undantag.

Så i gammal god stil hade vi laddat upp med för ändamålet lämpliga drycker av allehanda slag.

Själva kalaset började som vanligt lite trevande för att öka i intensitet vart efter kvällen och natten led.

Med på kalaset var det även ett antal unga damer och för deras trevnads skull hade vi låtit tända ett antal levande ljus.

Jag har alltid varit skeptiskt inställd till dylika dekorationer men damerna skulle ju trivas dom med så lite pyssel fick man väl stå ut med.

När festligheterna hade pågått i några timmar hade PB.s dragiga lilla stuga värmts upp så pass att ytterkläder började bli överflödiga och alla gästerna började skala av sig några lager.

Dom överflödiga klädespersedlarna lades i en hög på ett bord på detta bord stod även en adventsljusstake med tända ljus.

När jag fram på nattkröken rotade efter min jacka i nämnda hög för att leta efter mera cigaretter hade jag inte en tanke på dom kvinnliga dekorationerna utan lyckades lägga en polyesterfylld jacka över ljusen.

Först hände ingenting sen började det ryka så smått sen sa det fump och jackan nästan exploderade.

Det vart en riktigt grandios brasa men ingen av dom närvarande hade tid att beundra den utan ett fasligt virrvarr uppstod.

Efter att den första uppståndelsen hade lagt sig så lyckades dom lite mera vakna deltagarna att släcka brasan som ju faktiskt kunde ha blivit ett riktigt fyrverkeri.

Ja sen fortsatte ju festen som vanligt och undertecknad vart ju i sann demokratisk anda utsatt för diverse gliringar av dom andra deltagarna.

Men det är smällar man får ta.


Sensmoral: Bränt barn luktar illa



Er eldige PD.




4 kommentarer:

  1. Som barnboksförfattaren Barbro Lindgren kunde kallat "Vems lilla jacka brinner"

    /red

    jämför:
    http://www.orionteatern.se/forestallning.asp?visa=82

    SvaraRadera
  2. Jo du det var värdens fästmös (sedemera hans hustru) jacka som gick upp i rök.
    PD.

    SvaraRadera
  3. Heheheheheheh....du e allt en riktig tok du, PD!! Vilka lärdomar drar du av dina fantastiska erfarenheter??? Önskar dig givetvis ett brandsäkert och Härligt Gott Nytt År!!

    SvaraRadera
  4. Nu förstår jag inte Pia.
    Lärdomar???

    SvaraRadera

 
eXTReMe Tracker