10 januari 2009

När prestigen upphör vara humanitär och välviljan övergår i pragmatiskt paragrafrytteri.

Fristånde redaktionellt inlägg för en Spyhink 2:

Det är ett stort antal människor som kommer till vårt land (EU-provins) Sverige som flyktingar.
Även om vissa hävdar att alla dessa inte flyr på riktigt så gör ett mycket sort antal just detta eftersom de reser ifrån områden där ingen svenskfödd skulle drömma om att bosätta sej frivilligt. Det råder nämligen av olika skäl fullständigt omänskliga förhållanden därstädes. Exempel på sådana platser finns på många ställen i Afghanistan, Pakistan, Irak
och Iran men även på närmre håll inom Europas (EUs) närmare grannländer särskilt nedåt Balkan och forna Jugoslavien samt bland det gamla Sovjetimperiets forna lydstater. I finanskrisens kölvatten kanske även Islänningar kommer söka uppehållstillstånd och ”ekonomisk asyl” inom våra gränser. Nu är de ju liksom en del länder på andra sidan Östersjön trotsa allt också EU-provinser. I dessa fala är det mycket enklare att skaffa sej ett arbete och boende med tillhörande sjukvård och dagisplatser i vår närmiljö. Hur som helst har Sverige (EUprovinsen alltså) relativt generösa regler för att mottaga flyktingar. De kunde säkert vara ännu humanitärare men problemet om vi öppnar gränsen fritt är att det antagligen inte är flytingarströmmarna från ”rätt” områden som kommer öka utan medlemmar från diverse mer eller mindre brottsliga syndikat . Det finns faktiskt verklighet bakom begrepp som ”människosmuggling” och ”trafficing”. Alltså borde vi troligen hellre försöka öka kvaliteten och säkerheten för de som nyligen anlänt och antas stå i begrepp för alltid byta sina gamla pass mot svensk EU-variant. Det som ska till i dessa fall är bland annat en snabb behandling av upphållstillstånd. Ett ja eller nej ska inte behöva ta åratal. Under tiden ska så mycken svenska inläras att det går att klara och trivas med ett arbete i någon form snarast. Utveckling av bidragsberoendet måste undvikas till varje rimligt pris. Detta är lika skadligt för individ som för samhälle. En person som inte fått uppehållstillstånd eller medborgarskap inom stipulerad tid från ansökningsstillfället bör sannolikt i de flesta fall automatiskt erhålla detta. Detta gäller särskilt i de fall personen rotat sig genom ordnad skolgång och/eller arbete (Samtliga behöver någon form av skolgång för att klara av att leva i vår EU-provins). I ett fall som helt uppenbart för både polis och övriga inblandade myndigheter borde framstå som den pajkastning (för inblandade dock fullt allvar) borde inte utvisning vara möjlig. Lollo som hon kallas har utsatts för hemska trakasserier och mordhot av sin far. Myndigheter som ej är värda nämnas vid namn bekostade av medborgarna i vår EU-provins har av prestigfyllda skäl trots detta låst sig vid ett enda skygglappskantat spår och avser kasta ut henne. Hon kommer skickas tillbaka till Kroatien tillsammans med sin plågoande (Fadern).
Hon kan enligt uppgift endast tala svenska!!
Vad ska hon i Kroatien att göra????
Släng gärna ut farsan men låt tjejen stanna!

Vi kommer kunna läsa och höra mer om detta i media nära dej!
Men vad gör vi åt dessa fall - Du och Jag alltså?
En sak är säker - de ansvariga politikerna sviker.


Moralkaka: Hellre ett huvud i sanden än en strutts i pannan
Bästa hälsningar till

EUprovinsen Sveriges medborgare från
Spyhinkens Redaktion

(med risk för att hinken snart kommer betrktas som en förstuga till tidningen EXPO eller någon Moderat tenkesmedja, vill radktionen påpeka att det snarare är humanitära åsikter än vare sig liberala eller stalininstiska dito som vi önskar framföra.
Vi är fullständigt politiskt oberoende. Vad gäller övriga beroenden anser vi detta vara vår egen ensak)
/red


PS
Vi snodde en bild i vanlig bloggmässig anda. Så våra eventuellt ovetatnde läsare ska kunna koppla ihop vårt utspel med verkligheten. Aftonbladet går säkert inte omkull för detta. Finanskrisen är säkert mycket värre. DS.



1 kommentar:

  1. Jag håller med dig. Det är när man ser sådana enskilda fall som Lollo, som man inser att reglerna kan vara grymma. Hon skickas med, som om hon var en sorts tillhörighet till fadern?

    SvaraRadera

 
eXTReMe Tracker