14 juni 2008

Upprop till alla mail- och mobilanvändare

Uppror mot FRA-lagen


Rillarens Rapport för en Spyhink 2:

Staten sluter sina klor kring medborgaren!

Regeringen vill låta Riksdagen fatta beslut att låta FRA (Försvarets RadioAnstalt), utan brottsmisstanke, avlyssna både mobiltelefoner och e-post.

DN 2008-06-15 länk med flera dito om FRA-lagen.

Avlyssning i antidemokratins tjänst

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=786771


Det är alltså dags att sjösätta en av de mest omstriddda lagförslagen sedan högertrafikomröstningen 1956.

Folkomröstningen hölls den 16 oktober 1955 och vänstersidan vann med 82,9 procent medan högersidan endast fick 15,5 procent. Valdeltagandet var dock lågt, 53,2 procent vilket kan jämföras med valdeltagandet i riksdagsvalet 1956, där 79,8 procent deltog.

De som inte röstar i ett allmänt val eller en folkomröstning får som bekant stå sitt kast.

Det kan visserligen vara svårt skilja pesten fråpn koleran. Vissa överlever dock infektion av vardera.

Högertrafik infördes som bekant i alla fall mot folkets vilja den 3 september 1967. (Själv var jag hjälpsam som skolpolis.)

Det som fick folk att rösta ja till EU-anslutningen för ett par deceniner sedan skulle aldrig hålla efter den prövning vi nu utsgtått som medlem i över 10 år.

Anledningen till att sp många ville in i EU var sannolikt (underbyggt av ett antal forskningsrapporter också) att folk ville bli friare och miondre styrda av den näst inteil Stalinistiska staten Sveriges Regering och dess myndigheter och utövare.

När vi sitter med facit i handen kan vi konstatera:

· Monopolen är kvar på sprit och mediciner

· Vi har fortfarande lika många riksdagsledamöter

· Friheten har snarare minskat än ökat

· Det är lika hopplöst att driva småföretag

Osv

På område efter område tvingas vi konstatera att det bara blir värre…

När Irland nu som enda land låtit medborgarna omrösta om det sk Lissabonfördraget leder det faktiskt till att fördraget faller. Detta eftersom det faktiskt blev nej och EU till skillnad från den socialdemokratiskt uppbyggda svenska pluralistiska staten inte alltid följer den folkvilja som faktiskt står inskriven i dess grundlag.

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22584&a=1173489&lid=senasteNytt_809191&lpos=rubrik_1173489

Själva Lissabonfördraget var i allt väsentligt ett försök att få igenom det EU-fördrag som spolades efter omröstningar i bl a Belgien 2002.

Det räcker som väl är att ett enda land säger nej för att ett fördrag ska fall ur agendan i EU.

Värre är det som synes i Sverige ( detta trots att våra lagar borde anpassas till Eu).


Det är varje sanning- och frihetssälskande människas skyldighet att protestera mot det som begränsar handlingsutrymmet och sanningen. Påverka Din politiker i frågan!



Sensmoral:
Hellre aktiv idag än frihetsberövad på tisdag!



Den ständigt lika engagerade
Rillerallaren


Så välkomna till nystalinistiska Sverige en provins inom EU!


Adresser till de politiska partierna kan enkelt sökas upp på Internet:

Skicka in dina protester mot lagförslaget

Ny tekniks artikel om lagförlaget:

DN vad Google anser om svenskt lagförslag


PC World om FRA-lagen



7 kommentarer:

  1. Alltså nu tror inte jag att dom skulle ha tid att kyvkika på alla som mailar eller talar i telefon men det är helt klart att det är frågan om legaliserat spioneri som alltså faktiskt kan missbrukas på alla möjliga sätt av dom som är satta att övervaka oss.

    SvaraRadera
  2. Men det går ju att använda robotar exempelvis för sökmotorer. Det kan tänkas att inom snar framtid programvara används på ettt lioknande sätt som när polisen söker efter barnporr även för att kolla vanliga mail i allmänhet. Det går "att spela in allt" och sedan låta robotarna läsa sig i kapp med tiden i efterskott. Så blir vi ALLA till slut betraktade och kanske t o m dömda.
    Hälsningar från
    /Rillarn
    medan det är tillåtet

    SvaraRadera
  3. Så enligt Orwellsk tideräkning är det 1984 nu då alltså.

    SvaraRadera
  4. PC har skickat in denna kommentar via mail den åtreges nedan i sin helhet

    Läser even i bladet att man ska l lemna våra privat live i free, som de nu heter på de nu mera innter nengelsk anpassade bettre språk vi så bettre kann. Enn förr. Jämmrans bannditer! Har inge sjelv å dölja! FÖRBJUD GARDINER!!! de vore ett mycke effektivere sett en alle sabo tage känslige kame ror!! Tänk själv hur mycke brott slighet döljes icke bak alla dessa gardiner som alla sätta upp utan att söka till stånd där till! Är icke bara före komsten av en gardin i sjelva värket ett föreberedelse till brott? Äre icke en gardin fabrik i så fall att jämföra med en pistol fabrik? Jag vill på stå rent etter verre, då ju pistoler kan annvändas som ren dekoration, men knappast då som likt dessa lömska gardiner samtidigt dölja brotts verk sammhet! Samt tvång till fönster i duschen vore bra, undrar vad grannens unga dotter har för sej när hon klett av sej, knark och osedlighet bör kollas och stävjas av de närmast boende medborgarna! Tänkte starta nytt politiskt: Juli-tabellen låter originellt och ny tänkande, bör leda till stort med lemmstal! Vill du bli kassör?

    /PC

    SvaraRadera
  5. Tankepolisen rycker ut och STOREBROR ser DEJ!

    Läs mer om Eric Arthur Blair
    http://en.wikipedia.org/wiki/George_Orwell

    Jämför gärna med vår egen författares Karin Boye: ”Kallocain”
    som utkom många år före "1984"

    Försiktiga SMÅ hälsningar från
    Lille oansenligge
    RILLERALLARN

    PS
    (PASSA ER för SB)
    DS

    SvaraRadera
  6. Jag söker härmed tjänsten som kassör i juli tabellen eftersom jag är van vid att göra av med pengar på allehanda oväsäntligheter så är jag som klippt och skuren för den posten tror ni inte?
    PD.

    SvaraRadera
  7. Om vi inte tror att Du är lika klippt och skuren som Du själv tror att Du är får vi antingen se till att Du blir skuren, lite lagom eller så är det klippt för dej...
    ...men om Du själv tror att Du är skickad för jobbet ser jag inget hinder. Jag måste helt enkelt tillstyrka att PD blir kassör i Julitabellen (bör nog inte var en särskirivning).

    /Rillarn

    SvaraRadera

 
eXTReMe Tracker