26 maj 2008

Man kan ha roligt utan sprit eller ”en dag med släkten” - part II


Rapport från en spyhink 35:


I lördags hade min broder sammankallat släkten till ett vårblot ute i vildmarken där han har bosatt sig på rent djävulskap bara för att vi syskon med familjer ska tvingas att rusa runt i guds fria natur och åbäka oss på allehanda vis.


Efter att ha tvingats att åka taxi tillsammans med den äldste telningen RD och hans fästmö och taxen S, i si sådär en dryg halvtimme anlände jag totalt utmattad till broderns residens bara för att upptäcka att vi var först på plats och därför skulle få vänta på välkomst förfriskningen som denna dag bestod av kaffe RD.s fästmö som är från England vill naturligtvis ha te.


Nåväl dom andra deltagarna droppade in så småningom och kaffet kunde serveras och vi släktingar fick tillfälle att återknyta bekantskapen med varandra.


Den här gången var vi några fler än vanligt och jag fick återse min broders äldsta dotter som jag inte hade träffat på flera år och dessutom stifta bekantskap med hennes telningar som jag tidigare inte sett alls och det var ju Kanske på tiden.


Broderns yngsta dotter som ännu inte har hunnit yngla av sig stoltserade med en präktig kalaskula som annonserade att släkten snart skall utökas med minst en ny liten medlem.

Taxen S fick träffa tre nya svarta kanis kompisar som han naturligtvis både skällde och morrade på innan hälsningsproceduren var överstökad.


När kaffet var avnjutet så anbefalldes festdeltagarna att spela ett parti krocket och det är ju enkelt tror ni som läser detta men då har ni inte varit med på vårblot hos bror min.


Normalt spelas krocket på en välklippt och jämn gräsmatta men inte hos brorsan där spelas det i hela trädgården bland buskar och planteringar så att stickor och strån ryker dessutom i tremannalag så att om en gör bort sig och slår in bollen i nån buske så får någon annan slå den därifrån så det är upplagt för interna stridigheter också och inte bara mellan lagen.


Det hela utmynnade så småningom i att ett lag vann och när dom övriga hade kämpat sig runt banan utnyttjande små illvilliga påhopp på dom andra lagen så var det dags för kaffe igen och alla samlades för att åter försonas efter tidigare dispyter.


När sittning nummer två var genomliden så var det dags för nästa punkt på programmet som bestod av att vi skulle leka charader också det lagvis denna gång i tre lag där vi i omgångar skulle krumbukta oss en från varje lag tillsammans inför dom andra som skulle gissa vad vi föreställde.

Som vanligt så skrek alla i munnen på varandra och fullständigt kaos utbröt.

Ingen vann!!

Sen vart det då äntligen käk och efter det orkade vi inte åbäka oss mer så övriga övningar fick strykas ur programmet och det hela började mer likna ett vanligt trädgårdskalas och upplöstes tillslut och deltagarna kunde åka hem för att samla krafter till nästa år.

Sensmoral: Om det hade serverats alkohol hade jag förmodligen inte bara haft träningsvärk dagen efter.




Trötta hälsningar PD.

















Stolpe hink, om man säger!.




1 kommentar:

  1. Degt var fasen vad lätte det är att kommentera på den här bloggen!

    Är ni lika duktiga på att göra brännvin som att bygga bloggar? Ja då ska jag handla av Er nästa gång!!

    SvaraRadera

 
eXTReMe Tracker