03 februari 2009

Konsten att komplicera ett staket

Rapport från en Spyhink 76:

Min lillasyster Å. skulle till att bli vuxen och fylla femtio och vi andra i släkten och även diverse vänner som står ut med oss skulle nu försöka enas om en lämplig present som det lilla livet skulle kunna ha användning för.
Systerdotter U. och lillasysters väninna B. hade en ide om att ett fungerande staket runtomkring Å.s domäner vore en både varaktig och behövlig present.
Det gamla staketet hade med åren trots idogt lappande och lagande nu tjänat ut och kunde inte längre hålla lillasysters hundar kvar inom tomtgränsen och eftersom dom är nästintill oräkneliga till antalet så var det ett fasligt sjå att hålla ordning på dom.
Och vi andra tyckte att det vore en välgärning för världsfreden vi också så fick det bli.
Nu är det ju så att ett staket är lite knepigt att slå in i ett paket så det fick bli en leksaks kopia i plast i paketet för att symbolisera vår gåva.
Nåväl på den stora dagen samlades vi släkt och vänner utom synhåll ifrån systers hus och beväpnade med facklor tågade vi i procession hem till det inte ont anande födelsedagsbarnet för ett litet surpriseparty.
Det såg förmodligen ut som nån sen ur en gammal Frankensteinrulle.
Och en överraskning blev det föremålet för vår uppvaktning hade nämligen gått och lagt sig så det tog en stund innan vi blev insläppta.
Hon såg en smula frågande ut när hon öppnade sin present och hittade diverse väl inslagna plastbitar men räknade snart ut vad det hela rörde sig om och eftersom hon verkade nöjd med vårt val av present så beslutades att vi skulle sätta igång med bygget vid lämpligt tillfälle.
Dom satte naturligtvis igång den helgen som jag var och våldgästade på västgötaslätten så det blev ju naturligtvis inte klart på en helg.
Följande helg däremot var jag på plats och kunde med min erfarenhet och pondus leda och fördela arbetet men av någon outgrundlig anledning vart det inte klart då heller.
Alltså vi var en blandad skara väl lämpade stakettekniker med dom mest olika yrkeserfarenheter från en före detta docent via programmerare och försäljare till en enkel smed men det som saknades var förmodligen en metrolog eftersom vädrets makter inte ville visa sig från sin bästa sida det till och med snöade på söndagen vilket inte precis gjorde arbetet lättare men vi kämpade på och trots det så vart vi inte klara den helgen heller.
Så det fick bli till att vika ytterligare en helg till mark och anläggningsarbeten men denna helg var inte Docenten med så vi vart inte riktigt klara den här gången heller.
Det var dock bara smärre justeringar kvar att utföra och det tyckte jag att dom kunde klara utan mig så jag åkte ut och rumlade med den gode y istället fast det är ju en helt annan historia.

Sensmoral: Rom byggdes inte på en helg det heller
Pularen PD.



4 kommentarer:

  1. Verkar som om ni byggde ett helt litet Guantanamo åt jyckarna. Men det kanske inte var vilket Gunnebostängsel som helst, utan ett Gunnebostängsel med stiiil.

    SvaraRadera
  2. Det är inte så väldigt svårt slå in ett gunnebo det krävs endast ett långt rep.

    En del person blir t o m själva inslagna i själva stängslet.
    Kallas överrock på gangsterslang.
    Därefter sätts fötterna i hink som fylles med betong.
    Så erhåler man ståplats i Nybroviken (Stockholmsvarianten).

    Nu är det ju så att inlägget här verkar handla om staket (den brädade varianten sannolikt) och inte stängsel typ Gunnebo.

    Fast det är klart att när PD och hans släkt är i farten kan man aldrig veta om de snickrar Gunnebo eller monterar metallstaket.

    Hoppas inte alla Gunnebor känner sig brädade nu bara!

    SvaraRadera
  3. Hej! Kommer du till vår maritima berättarafton den 12:e feb kl 18:30 i Gula huset på Henriksdalsbergets innergård? Folk från båtklubbarna runt Svindersviken, filmaren Åse Fougner (som du är bekant med från Ryssviken), folk från gamla Finnboda varv och folk som som drömmer sjöbussar i området ska delta. Vore kul med någon som bodde vid Ryssviken. Läs mer på www.vastrasicklao.se

    SvaraRadera

 
eXTReMe Tracker