12 februari 2009

En Dag i Snön - konferensresa



Rapport från en Spyhink 77:

Jag är nu just hemkommen ifrån en strapatsrik resa till norra dalarna och har väl inte riktigt hämtat mig ännu men jag tänkte här nedan försöka redogöra för våra strapatser.
Firman som jag tillbringar min vakna tid på brukar en gång om året företaga en konferensresa till norra dalarna för att under några dagar försöka ha lite trevligt samtidigt som vi lägger upp strategin för kommande år.
Vi lämnade huvudkommunen vid tvåtiden på torsdagseftermiddagen och hopklämda i nån sorts fransk minibuss fick vi chansen att komma varandra riktigt nära under några timmar.
Vi var sex personer och en liten hund som följde med på resan upp till dom dalomska fjällen.
Väl framme vid den lilla timrade stugan hade dagen övergått i kväll så det blev inte så mycket mer än en enkel måltid bestående av lax samt fritt valt umgänge med valfria drycker.
Fredag morgon avnjöt vi gemensam frukost och sen var det konferens hela dagen endast med avbrott för hopmontering av grillen som lunchen skulle tillagas på vi vart ju i och för sig ideligen avbrutna av en liten hund som bet oss i tårna när hon fick långtråkigt också..
På kvällen vart det fritt att mingla och avnjuta förfriskningar.
Lördagen var den stora aktivitetsdagen då skulle vi åka på tur ut i det vita ridandes på några vidunderliga mackapärer så kallade snöskotrar.
Och efter att vi frukosterat och hämtat skotrarna gav vi oss iväg ut i snön anförda av en som hittade i environgerna.
Killen som visade vägen han kunde köra snöskoter han med oss andra var det si och så skulle man kunna säga.
Men efter några besök i diket och andra omtumlande eskapader kom vi iallafall fram till en tjärn där det fanns ett vindskydd samt en eldstad där vi kunde värma oss medans vi grillade korv och buskörde skotrarna på tjärnen.
Väl hemkomna ifrån den lilla utflykten så tog det så där en och en halv timme i bastun innan tänderna slutade skallra och efter det vart det käk och förfriskningar till långt in på nattkröken.
På söndagen vaknade vi sent men det var hemresa den dagen så alla fick hjälpas åt att städa och snygga upp efter vårat konfererande och eftersom det hade snöat oavbrutet hela tiden tog det en stund att hitta bilen under all snön.

Ja sen åkte vi hem.


Sensmoral:Akta dig för den farliga dikesrenen.


Er dock med alla benen obrutna
PD


Bilderna från resan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
eXTReMe Tracker