06 oktober 2008

En historisk ung man eller bara en feldiagnos?

Rapport från en spyhink 53:


Jag hade när jag var ung och gick i skolan en bekant som hette ML. Han var väl ett par år äldre men vi umgicks ibland ändå på rasterna och spelade poker med några andra grabbar.

Men nu var det inte det jag hade tänkt att berätta utan om en episod som tilldrog sig några år tidigare när ML var i tio tolv års åldern.

Jag tror att det var i slutet av vårterminen alldeles före sommarlovet som skolan hade en liten skärgårdsutflykt för alla ungarna i den årskursen och dom fick åka Waxholmsbåt ut till Grinda som är en ö i våran vackra arkipelag.

Där var det meningen att barnen skulle idka friluftsliv och äta medhavd matsäck för att på eftermiddagen åka hem stärkta till kropp och själ av sol och frisk luft.

Att en av knallhattarna skulle hamna på sjukhus ingick således inte i planen det bara blev så i alla fall.

Allt nog vår vän ML tyckte att det var väldigt roligt där ute i naturen så han bestämde sig för att lite bergsbestigning skulle kunna vara en både stärkande och behaglig sysselsättning.

Och det hade det ju kunnat vara om han inte hade kommit ner från berget betydligt fortare än han kom upp.

När han väl hade kommit ner så konstaterades det att han hade slagit sig så illa att en skyndsam transport till Mörby lasarett (som det hette då), nog var av nöden tvunget och med diverse olika abrovinker togs han till Ljusterö för vidare transport med ambulans till slutdestinationen.

Hans hårt prövade lärarinna hade ju ett antal andra illbattingar att ta hand om så när hon sent omsider tog sig till lasarettet möttes hon av en bekymrad läkare.

Vi kan inte se annat än att pojken har fått en hjärnskakning vilket är illa nog men det värsta är att han yrar och säger konstiga saker så vi är rädda för att pojken har fått en allvarlig hjärnskada meddelar läkaren och ser bekymrad ut.

Jaha säger lärarinnan vad är det han yrar om då.

Han tror att han är Martin Luther säger läkaren och ser än mer bekymrad ut.

Jamen säger då lärarinnan han heter faktiskt det så det är inte som han yrar utan det är sant.


Sensmoral:
Det som kan verka märkligt kan visa sig vara helt normalt



PD

______________________________________________________

Mer om Reformator Luther eller Luder som han visst hette från början.

Ännu mer om reformator ML

/Red


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
eXTReMe Tracker