11 oktober 2008

En dag på bystan – eller agronomkleptoman med tur



Rapport för en Spyhink 54:

I mitten av sjuttiotalet var en av mina gamla kamrater LH förlagd vid en lantbrukshögskola för att studera till "AGRONOMKLEPTOMAN".



Detta var i mörkaste småland och där fanns även en utbildning för lanthushållning med kvinnlig inriktning (det så kallade ridhuset).
Traktens raggare plägade att titt som oftast slå sina lovar runt nämnda ställe för att eventuellt få utlopp för sina amorösa strävanden.
Men det föll inte grabbarna på lantbrukshögskolan så värst väl på läppen så en viss opposition infann sig om dom väna möernas dygd.
Det hela eskalerade så att vid ett tillfälle när raggar gänget pockade på uppmärksamhet med diverse medhavda tillhyggen så hade bönderna naturligtvis förberett sig en smula.
Nu stod dom där ansikte mot ansikte med c:a femtiometers avstånd ifrån varandra och med verbala medel försökte få övertag emot sina respektive antagonister.
LH som representant för skolans elevråd såg det som sin plikt att som förste man gå till angrepp mot dom liderliga sällarna för att beskydda dom unga flickornas dygd.
När han så hade nått fram till sina antagonister upptäckte han till sin fasa att han var den ende som ryckt fram övriga hade tagit en strategisk paus i framryckningen (ridå skulle man kunna tro men nu talar vi om LH).
Så med lite verbala metoder försöker han naturligtvis att tala sig ur den prekära situationen och inleder en diskussion med ledaren för motståndarlägret.
Raggar hövdingen som nu var helt säker på seger hade dock en annan åsikt och skulle med en som han tyckte elegant sving detronisera vår hjälte.
Nu vart det inte riktigt så.
Det var vinter och halt så han missbedömde anslagskraften samtidigt som LH steppade åt sidan.
Alltså han drattade på arslet kort sagt.
Detta resulterade i sin tur i att bönderna fick blodad tand och sent omsider gick till attack.
Dom raggare som inte förstod sitt eget bästa och flydde direkt fick smaka på dom speciella förberedelserna som tidigare hade vidtagits.
Bönderna hade i preventivt syfte fyllt en dyngspridare med sidoutkast med ett lass synnerligen vällagrad kodynga och spred nu ut densamma över dom kvarvarande antagonisterna.
Resultatet blev varaktigt åtminstone så länge som LH gick på den skolan så fick han ha flickorna för sig själv.

Sensmoral:
Om du skall giva dig in i ett kurr se till att ha spikskor.


Nedteknat av eder PD
för LH:s räkning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
eXTReMe Tracker